Mijn kinderwensreis

Mijn kinderwensreis

Dit prachtig gedicht kwam op mijn weg kort nadat mijn zoon geboren werd. Voor een moment hapte ik naar adem, want die korte verzen vatten zomaar onze lange, bewogen kinderreis samen.

We verlangden al vrij snel om een gezin te stichten, naar dat levensplezier dat kinderen van nature in zich dragen. Wat wisten wij veel? We waren gelukkig en wouden nog gelukkiger worden. Weliswaar waren we niet meer de gemiddelde, jonge twintigers die aan kinderen begonnen.

Al snel bleek dat niet alles van een laaie dakje zou lopen. Het duurde meer dan 5 jaar voordat ik mijn zoon mocht verwelkomen. De tijd tussenin was gespekt met 5 mislukte ICSI, een doorlopen adoptieprocedure, 1 spontane zwangerschap die in een miskraam eindigde en uiteindelijk 1 spontane zwangerschap die me vandaag de meest gelukkige mama op aarde maakt.

Het was één van de moeilijkste en één van de meest transformerende en verrijkende perioden van mijn leven. Ik heb met de donkerste schaduwen gevochten en tegelijk het wonder van de scheppingskracht mogen ontdekken. Diepe dankbaarheid zindert nog elke dag na.

Het lijkt ondertussen zo lang geleden, want mijn zoon is al bijna 12 jaar. Ook al heb ik diepe rust gevonden met al wat er is gebeurd, doch betekent elke begeleiding van een mama met kinderwens ook voor mij nog net weer een stukje heling.

Het grootste kado op mijn reis: de helende en scheppende kracht van lichaamsgericht werk. Het bracht me (terug) in verbinding met mijn lichaam, hart en ziel. Ik kwam eindelijk thuis bij mezelf.

Dat wens ik ook jou toe! Graag ontdek ik met jou wat de kracht van yoga, mindfulness, maar ook visualisatie-, ontspannings- en ademhalingstechnieken voor jou zou kunnen betekenen, naast de zalige Reiki & craniosacrale therapie.

Of misschien heb je eerder nood aan coaching/counseling? Check out then: @babette.dehert@vikipeeterscoaching of de support groep van @lamadrugadavroedvrouwen.

De komende tijd tracht ik meer mijn ervaringen te delen m.b.t. lichaamsgericht werk en kinderwens. Moge je je balans vinden tussen overgave aan je pad & bewuste sturing in de dolle achtban waar zo'n reis vaak op lijkt.

Contact

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod, interessante weetjes en nieuws over kinderwens, zwangerschap, bevallen en de eerste 1000 dagen postpartum! Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief! Heb je een nieuwsbrief gemist? Lees dan de eerdere Lava-nieuwsbrieven hier.