Yoga for Fertility/Fertiliteitsyoga

Nieuw cursusaanbod bij Lava

Yoga for Fertility/Fertiliteitsyoga

Met een grote glimlach begint Lava aan een nieuw hoofdstuk. De laatste maanden hebben we hard gewerkt en ons nieuwe avontuur voorbereid. Vanaf november 2020 breiden we ons perinataal aanbod uit. We nemen dan de stap naar preconceptie door #fertiliteitsyoga aan te bieden. Ontdek hieronder meer over waarom we de stap zetten en welk cursusaanbod we voor je klaargestoomd hebben!

 

Waarom neemt Lava de stap naar fertiliteitsyoga?

Zoals velen onder jullie weten, is Lava ontstaan n.a.v. mijn eigen uitdagingen rond kinderwens, zwangerschap, geboorte en ouderschap en die hieruit resulterende zoektocht naar een betere “body-mind balance”. Ondertussen meer dan 15 jaar geleden (en elke dag opnieuw) ontdekte ik de kracht van lichaamswerk, yoga en mindfulness. Deze technieken veranderden mijn leven voor goed. Naast een carrierewissel, hielpen me deze technieken over de jaren heen vooral met meer rust, vertrouwen en overgave mijn uitdagingen tegemoet te gaan.

Mijn onvervulde kinderwens markeerde het begin van deze reis. Een reis die me doorheen vele (heel diepe) dalen en hoogtes leidde. Een reis die met veel verdriet, woede, machteloosheid en verlies gepaard ging. Een reis waar ik mezelf zo hard tegenkwam. En ondanks alles, een reis die me vooral naar mezelf leidde, naar verbinding met mijn lichaam, gevoel en creativiteit. Een reis naar mijn grenzen en het leren bewaken ervan. Het was een reis van mijn hoofd naar mijn hart! Na 5 mislukte fertiliteitsbehandelingen, volgde 1 adoptietraject en daarna 2 spontane zwangerschappen waarvan 1 miskraam. Vandaag ben ik een gelukkige en ontzettend trotse mama van mijn bijna tienjarige zoon 😊!

Yoga, mindfulness en lichaamswerk schonken me zo veel inzicht, houvast en rust. Ze reikten met concrete tools aan om met meer vertrouwen mijn pad te bewandelen en hielpen me beter met de stress die gepaard ging met deze reis om te kunnen gaan. Met dankbaarheid wil ik graag mijn ervaringen en kennis delen en andere wensmoeders ondersteunen  op hun kinderwensreis. 

En, zoals jullie weten groeit alles binnen Lava “slow” en “organic”, als de tijd rijp is, als het goed voelt. “Teaching from the heart” is altijd al het fundament van Lava geweest. Na de zwangerschapsyoga, postnatale yoga en baby yoga, gaan we nu terug naar het begin waar toen alles mee begon. De cirkel is rond.

 

Benieuwd naar ons cursusaanbod?

We kijken heel erg naar uit om als eerste stap 3 lessen fertiliteitsyoga te mogen verzorgen binnen de nieuwe workshopreeks “Zwanger worden, niet zo simpel als het lijkt” i.s.m. Viki Peeters van De Fertiliteitsmentor, @Sabrina Poradosu, endocrinoloog in het Universitair Ziekenhuis in Brussel en Expertisecentrum Kraamzorg de Kraamvogel. 

Deze workshopreeks start 14 november 2020.

Interesse? Voor meer informatie en inschrijving, lees hier meer: www.lava.yoga/fertiliteitsyoga

 

En wat nog meer?

Binnenkort zullen mijn collega’s en ik een aantal blogs publiceren, om alvast een tipje van de sluier te lichten over de workshopsreeks “Zwanger worden, niet zo simpel als het lijkt”.

Vanaf 2021 zullen we bijkomende reeksen fertiliteitsyoga organiseren. Hou onze website en FB in de gaten.

Contact

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons aanbod, interessante weetjes en nieuws over kinderwens, zwangerschap, bevallen en de eerste 1000 dagen postpartum! Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief! Heb je een nieuwsbrief gemist? Lees dan de eerdere Lava-nieuwsbrieven hier.